Hlavný mestský architekt zatiaľ nebude

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Spomedzi uchádzačov, ktorí sa prihlásili do výberového konania na funkciu hlavného architekta Bratislavy, výberová komisia nevybrala ani jedného. Funkcia sa obsadí iným spôsobom.

Do výberového konania na funkciu hlavného architekta Bratislavy sa prihlásilo deväť uchádzačov, ktorí splnili všetky predpísané podmienky a všetci záujemcovia sa zúčastnili aj na výberovom konaní. Pätnásteho novembra minulého roku sa konalo zasadnutie výberovej komisie na obsadenie funkcie hlavný architekt. Výberová komisia uskutočnila ústny pohovor so všetkými uchádzačmi. Troch uchádzačov posunula do druhého kola, zvyšní šiesti záujemcovia nepostúpili. Druhé kolo - užší výber - sa uskutočnil vlani v priebehu decembra za účasti postupujúcich uchádzačov.

Výberová komisia napriek snahe ukončiť výber jednoznačným určením najvhodnejšieho kandidáta, sa rozhodla nevybrať ani jedného uchádzača. Vzhľadom na vysokú náročnosť predpokladov na výkon takej dôležitej funkcie komisia vyjadrila názor, že by bolo chybou unáhlene rozhodnúť bez potrebného presvedčenia o správnosti voľby. Preto odporučila primátorovi zvážiť ďalší postup priamym oslovením osobnosti uznávanej v odborných kruhoch a známej i širokej verejnosti a takýmto spôsobom nájsť adekvátneho odborníka na výkon funkcie hlavného architekta. Na najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva bude predložený návrh na zmenu článku 21 štatútu mesta Bratislavy, pretože súčasné znenie ustanovení štatútu upravujúcich funkciu hlavného architekta nemá oporu v platných právnych predpisoch. Z analýzy vyplynulo ako najvhodnejšie zaradiť hlavného architekta ako zamestnanca mesta Bratislavy do útvaru primátora, predložený návrh dodatku štatútu vypúšťa ustanovenia, podľa ktorých hlavného architekta vymenúva a odvoláva mestské zastupiteľstvo. Podľa tohto návrhu je hlavný architekt zamestnancom mesta.

Páčil sa vám článok?