K zmenám v územnom pláne sa vrátia v novembri

29.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Informáciu o obstaraní zmien a doplnkov územného plánu mesta Bratislavy vzali v utorok na vedomie miestni poslanci mestskej časti Petržalka. K dokumentu, ktorý obsahuje 26 zmien funkčného využitia konkrétnych lokalít v Petržalke, sa vrátia v novembri.

Zmeny posúdia odborné komisie miestneho zastupiteľstva a útvary miestneho úradu. Mestská časť principiálne nesúhlasí so zmenami, kde sa majú zelené plochy zmeniť na lokality určené pre investičný rozvoj, napríklad Šrobárovo a Ovsišstské námestie, ale aj zelené plochy pri bývalom lesíku na Krasovského ulici. O týchto výhradách informoval v pondelok 27. októbra starosta Milan Ftáčnik na rokovaní námestníka bratislavského primátora Tomáša Korčeka.

Rozsiahla informácia o zmenách a doplnkoch územného plánu celej Bratislavy je na programe mestského zastupiteľstva vo štvrtok 30. októbra 2008.

Miestni poslanci neodsúhlasili opravu terasy na Rovniankovej č.12 až 16 za vyše 27 miliónov Sk (896.235,81 eura). V januári 2009 má miestny úrad predložiť zastupiteľstvu komplexný materiál o obnove terás v mestskej časti.

(tasr)

Páčil sa vám článok?