Petržalskí poslanci v utorok o detských ihriskách

27.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

O detských ihriskách v bratislavskej Petržalke budú v utorok rokovať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Miestna samospráva sa rozhodla počas troch rokov zrevitalizovať okolo 50 ihrísk, tento rok obnovili 15 za 6,2 milióna korún (205 802 €).

Pre obnovené verejné ihriská navrhuje mestská časť návštevný poriadok, ktorým by sa mohlo predísť ich prípadnému rýchlemu zničeniu. Návštevný poriadok by mal mať formu všeobecne záväzného nariadenia (VZN). Jeho súčasťou by mal byť napríklad zákaz konzumácie alkoholických nápojov, fajčenie či vodenie domácich zvierat do areálu. Návštevníkom ale nebude povolené nosiť do areálu ani ostré predmety či nádoby zo skla.

Za nerešpektovanie nariadení budú sankcie. V prípade fyzickej osoby je navrhnutá pokuta do 1 000 korún (33,19 €), právnická osoba zaplatí do 200-tisíc korún (6 639 €). Takto získané peniaze chce mestská časť použiť prioritne na obnovu ďalších detských ihrísk.

Na programe zastupiteľstva je aj úprava rozpočtu na rok 2008, odmena kontrolórovi Miroslavovi Skovajsovi za tretí štvrťrok 2008, zriadenie triedy v Materskej škole Ševčenkova či oprava terasy Rovniankova ulica č. 12 až 16.

(sita)

Páčil sa vám článok?