Pod Dlhými dielmi opäť provizórium

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rovnako ako vlani aj tento rok vstúpi mestská časť Karlova Ves do hospodárenia s provizórnym rozpočtom, čo v konečnom dôsledku môže pribrzdiť veľkorysé plány, ktoré si na miestnom úrade postavili.

Rokovanie o rozpočte uviazlo na kapitálových projektoch. Starosta Bystrík Hollý (KDH) vo vedomí, že jeho návrhy mnohofarebná väčšinová koalícia SDKÚ - Smer - SMK - ANO - OKS neprijme, návrh stiahol.

Odporcom mu bol aj konkurent z volieb do samosprávneho kraja a zároveň zástupca starostu Branislav Záhradník. „Nemali sme zásadné výhrady k návrhu,“ uviedol. Problémom bolo „predovšetkým to, že sme nemali dosť času oboznámiť sa s rozsiahlym investičným programom a neboli sme presvedčení o jeho realizovateľnosti“. Úrad totiž pripravil na rok 2006 pre Karlovu Ves bohatý investičný program, ktorý mal čerpať aj z toho, čo si miestna samospráva za predchádzajúce roky našetrila. Vcelku išlo o investície približne za 30 miliónov (celkový objem rozpočtu má byť asi 75 miliónov), pričom jedna je skutočne veľká - rekonštrukcia športového štadiónu pri škole na Karloveskej ceste 3 za 18 miliónov.

Ďalšie futbalové minihrisko malo dostať 1,5 milióna. Na korčuliarsku plochu so syntetickým povrchom malo ísť 7,5 milióna, dva milióny na nafukovaciu halu, na opravu Centra kultúry štyri a pol, zvyšok na menšie investičné akcie.

B. Záhradník argumentoval tiež tým, že v mestskom zastupiteľstve starosta prezentuje nedostatok financií a na domácej pôde má veľkorysé plány. Inak vraj skupina poslancov okolo neho súhlasí so všetkými projektmi, len si ich nestihla preštudovať pre krátkosť času od schválenia vo finančnej komisii po zasadanie zastupiteľstva. Pravdou však je, že o najspornejšej investícii, rekonštrukcii štadiónu, sa hovorí v Karlovej Vsi už od chvíle, keď sa škola na Karloveskej 3 rušila. Zástupca starostu hovorí, že chcú investovať nielen na jeden rok, jedným dychom sa prihovára aj za to, aby sa súčasná garnitúra v poslednom volebnom roku prezentovala, a aj kritizuje, že na šport má ísť 85 percent investícií. Vyjadril však presvedčenie, že v januári si stihnú poslanci návrh rozpočtu pozrieť a že by ho mali tretieho februára schváliť.

Páčil sa vám článok?