V Petržalke evidujú tento rok 65 sťažností

15.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Celkovo 65 sťažností zaregistrovala zatiaľ tento rok centrálna evidencia miestneho úradu bratislavskej mestskej časti Petržalka. V dvoch prípadoch nespĺňali sťažnosti zákonné podmienky.

Na základe šetrenia a vecného posúdenia bolo zistené, že v 20 prípadoch sú podania opodstatnené, v 15 prípadoch boli sťažnosti postúpené na vybavenie iným príslušným orgánom štátnej a verejnej správy a 24 podnetov bolo vyhodnotených ako neopodstatnených, informoval dnes TASR petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Pri neopodstatnených sťažnostiach išlo najmä o subjektívny názor občanov na predmet podania alebo nesúhlas so spôsobom riešenia konkrétneho problému.

Andrassy doplnil, že sťažnosti boli vybavené v zákonnej, 30-dňovej lehote, len v jednom prípade bol termín predĺžený na 90 dní, pretože išlo o zložité zisťovanie skutkového stavu vecí v oblasti územného, stavebného konania.

V roku 2008 smeruje najväčší počet sťažností do oblasti územného konania a stavebného poriadku - 16 prípadov, najčastejšie ide o podnet na preverenie stavebných úprav v byte či sťažnosť na stavebnú činnosť v mestskej časti. Petržalčania využívajú formu sťažnosti tiež na vyjadrenie nesúhlasu pri otázkach týkajúcich sa nakladania s verejným majetkom - 15 prípadov.

Centrálna evidencia v tomto roku eviduje aj petície, zo štyroch boli dve vyhodnotené ako neopodstatnené. Obe oprávnené petície sa týkali nesúhlasu občanov s pripravovanou výstavbou Dolnozemskej brány a výstavbou polyfunkčného domu na Fedinovej ulici, uzavrel Andrassy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?