Bratislavský zväz SDKÚ-DS má novú šéfku

4.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská sa stala novou predsedníčkou Regionálneho zväzu SDKÚ-DS Bratislava. Rozhodli o tom delegáti na dnešnej ustanovujúcej konferencii tejto najsilnejšej opozičnej strany.

Bratislavský zväz má v súčasnosti podľa Žitňanskej 450 až 470 členov združených v 21 miestnych zväzoch. Z nich približne 330 bolo v strane aj pred marcovým rozpustením miestnych štruktúr v Bratislavskom kraji. Pred 19. marcom 2008 mal bratislavský zväz vyše 1000 členov združených v 32 zväzoch.

Novokonštituovanie regionálnych štruktúr v Bratislave sa uskutočňuje pol roka po tom, čo Prezídium SDKÚ-DS reagovalo na výhrady nespokojných členov rozpustením všetkých 32 miestnych zväzov. "Štruktúry v Bratislavskom kraji sú nefunkčné a porušujú naše pravidlá," povedal vtedy predseda strany Mikuláš Dzurinda.

Martin Kuruc, poslanec NR SR a jeden z nespokojencov, si to vysvetľoval ako snahu umlčať potenciálnych kritikov z iných regiónov. "Boja sa diskusie, takýmto spôsobom chceli dosiahnuť, aby sa ostatní členovia zľakli, že by ich stihol podobný osud, ak by tiež chceli otvoriť diskusiu," povedal pre TASR po rozhodnutí prezídia Kuruc.

Bývalí členovia bratislavského zväzu SDKÚ-DS pôsobia v bratislavskom mestskom zastupiteľstve a v miestnych zastupiteľstvách mestských častí ako Občiansky klub, v Starom Meste bývalí poslanci SDKÚ-DS založili Demokratický klub.

(tasr, banoviny)

Páčil sa vám článok?