Medzinárodná konferencia o cezhraničnej spolupráci

3.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Medzinárodná konferencia Príležitosti a výzvy cezhraničnej spolupráce v Európe – príklad regiónu Bazilej a Horné Porýnie bude v Bratislave. Uskutoční sa v pondelok 6. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

"Na konferencii sa zúčastní aj predseda vlády kantónu Bazilej-Mesto Guy Morin a spolu s námestníčkou primátora Bratislavy Annou Dyttertovou otvorí podujatie," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Na podujatí budú prezentované dlhoročné skúsenosti bazilejského regiónu v cezhraničnej spolupráci so susednými regiónmi Nemecka a Francúzska. Príležitosť bude tiež na diskusiu so starostami obcí z regiónov Bratislava, Dolné Rakúsko, Burgenland, komitátov Györ a Šopron o aktuálnej situácii v cezhraničnej oblasti Bratislavy, ktorá je známa pod názvom CENTROPE. Účasť prisľúbili aj zástupcovia hospodárstva, obchodných a priemyselných komôr i ďalších inštitúcií.

Spoluorganizátormi konferencie sú Bratislavská regionálna komora SOPK, Švajčiarsko-slovenská obchodná komora a Švajčiarske veľvyslanectvo.

(tasr)

Páčil sa vám článok?