Rokovalo sa o podmienkach prenájmu Vegetky

2.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

O podmienkach možného predĺženia nájomnej zmluvy na priestory v paláci Motešických od januára 2009, kde sú reštaurácie Vegetka a Diétka, rokoval v stredu 1. októbra primátor Andrej Ďurkovský s ich súčasným nájomcom.

Ako informovala dnes TASR Katarína Uhrinová z Kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislavy, nájomcovi vyprší nájom, ktorý má od začiatku 90. rokov, koncom tohto roka. Nájomca Vegetky a Diétky, súkromný podnikateľ, prejavil záujem o získanie náhradných priestorov do prenájmu, v čom mu bude mesto vychádzať v ústrety a preverí možné riešenia.

Palácový objekt, kde sa nachádza prevádzka, je v rekonštrukcii a vyžaduje si dočasné mesačné platby do fondu opráv približne vo výške 900.000 Sk (29.874,53 eura). Nájomca v minulosti deklaroval, že túto sumu nie je schopný platiť, konštatovala Uhrinová.

Mesto vlastní v paláci niekoľko priestorov, ktoré v súčasnosti ponúka do dražby, aby sa znížili náklady spojené s ich vlastníctvom a údržbou. Stav, v akom sa prevádzka nachádza, je podľa Uhrinovej zlý, čoho dôkazom bolo aj jej niekoľkodňové zatvorenie z hygienických dôvodov.

Ďalej uviedla, že nájomca sa už niekoľko mesiacov snaží prostredníctvom médií prinútiť mesto, aby ustúpilo od svojich požiadaviek a umožnilo mu aj naďalej užívať priestory za nezmenených zvýhodnených podmienok. To znamená, pri ročnom nájomnom 3500 Sk (116 eur) za meter štvorcový (m2), i keď v tejto lokalite sa bežná cena pohybuje okolo 8000 Sk (266 eura) za m2.

"V objekte sa zachová prevádzka diétneho a vegetariánskeho stravovania, a to aj v prípade dohody s iným ako súčasným nájomcom," uviedol Ďurkovský na stretnutí s novinármi, ktoré zorganizoval petičný výbor za záchranu Vegetky v máji tohto roka.

Budúca nájomná zmluva napríklad presne určí charakter prevádzky v týchto priestoroch, aby nemohlo dôjsť k prípadnému využitiu prenajatých priestorov na inú oblasť podnikania ako na diétne a vegetariánske stravovanie, uzatvorila Uhrinová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?