Ružinovská samospráva hospodárila s prebytkom

29.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulom polroku hospodárila bratislavská mestská časť Ružinov s rozpočtovým provizóriom, nakoľko poslanci neschválili väčšinou hlasov opakovane navrhovaný rozpočet na rok 2008.

Podľa zákona to znamenalo, že ružinovský miestny úrad musel peňažne každý mesiac hospodáriť len s jednou dvanástinou z celkovej čiastky rozpočtu minulého roka.

Napriek tomu sú hospodárske výsledky Ružinova pozitívne, uviedol pre TASR starosta Slavomír Drozd. Provizórny ročný rozpočet predpokladal vyrovnané príjmy i výdavky vo výške takmer 640 miliónov Sk (21,24 milióna eur). Polročná príjmová časť bola splnená na 44,26 % a výdavková na 39,25 %, čo predstavuje pozitívny polročný hospodársky výsledok v hodnote viac ako 32 miliónov Sk (1,06 milióna eur).

Ako pre TASR povedal jeden z lídrov poslaneckej väčšiny v miestnom zastupiteľstve Valentín Mikuš, polročný hospodársky výsledok je len orientačný. Oveľa dôležitejšie bude splnenie záverečného rozpočtového účtu, ktorý už poslanci miestneho zastupiteľstva na zasadnutí schválili. (1 EUR = 30,1260 SKK)

(tasr)

Páčil sa vám článok?