Petržalka informuje na internete o výstavbe

29.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka na svojej internetovej stránke ponúka od 28. septembra 2008 prehľad o plánovanej, či realizovanej investičnej výstavbe na svojom území. Túto sekciu spustila pri príležitosti Medzinárodného dňa informácií (28. 9.). Jej súčasťou je charakteristika investičného zámeru – projektu, parametre, údaje o stavbe a aj informácie o jej realizácii.

Nový link Investičná činnosť je súčasťou Elektronickej úradnej tabule, kde sú zverejňované informácie dotýkajúce sa petržalského verejného života, rozhodovania miestnej samosprávy, informoval dnes TASR petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Zverejňovanie komplexných informácií o investičnej činnosti má pomôcť samospráve pri zapájaní Petržalčanov do procesu aktívneho posudzovania stavebných zámerov a k rozšíreniu verejnej kontroly pri realizácii investičnej činnosti zo strany podnikateľských subjektov.

Verejnosť, neziskové organizácie či rôzne občianske iniciatívy môžu v zmysle platnej legislatívy vstupovať do procesu pripomienkovania projektových zámerov. Je to najmä na začiatku investičnej aktivity, pri rokovaní v príslušnej komisii, pri príprave záväzného stanoviska MČ, pri posudzovaní vplyvu investície na životné prostredie, resp. pri podaní návrhu na územné rozhodnutie. Neskôr je priestor pre reálne presadenie požiadaviek zo strany občanov menší, uzavrel Andrassy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?