O odmene nevedel, chce z nej prispieť na charitu

27.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Primátor hlavného mesta SR Bratislavy Andrej Ďurkovský nevedel o odmene 114.000 Sk (3797 eur), ktorú mu k jeho 50. narodeninám jednohlasne odsúhlasili bratislavskí poslanci. Pre TASR to uviedla Katarína Uhrinová z Kancelárie primátora s tým, že Ďurkovský sa o tom dozvedel až na druhý deň ráno z médií.

"Návrh odmeny nevyšiel z iniciatívy samotného primátora. V čase,  keď bola táto odmena navrhnutá počas zastupiteľstva pánom námestníkom, sa pán primátor už ani nenachádzal na mestskom zastupiteľstve," uviedla Uhrinová.

Zároveň deklarovala, že z pridelenej odmeny dá primátor 100.000 Sk (3319 eur) na charitatívne účely. "Zatiaľ má dve alternatívy, kam peniaze dá. Budúci týždeň bude možné konkretizovať, kam tieto peniaze pôjdu," povedala. Podľa jej slov každý zamestnanec magistrátu dostáva pri príležitosti takétoho životného jubilea odmenu vo výške mesačného platu, "teda odmena primátorovi nie je žiadnou zvláštnosťou," dodala Uhrinová.

V návrhu prvého námestníka primátora Milana Cíleka bola táto odmena, dosahujúca výšku Ďurkovského mesačného platu, zdôvodnená dlhoročným aktívnym prístupom k rozvoju hlavného mesta.

(tasr)

Páčil sa vám článok?