Ružinovskí úradníci sa školia, úrad je prázdny

10.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec odporúča občanom, aby si prišli vybavovať veci vo štvrtok. Na miestnom úrade v bratislavskom Ružinove nie je dnes takmer ani noha. Približne 100 zamestnancov z celkových 115 je totiž od utorka na školení v Častej-Papierničke.

Na úrade sú okrem vrátnika len v podateľni, na matrike a na sekretariáte starostu. Zatvorené je aj pracovisko Front Office, ktoré funguje od začiatku septembra. Pre agentúru SITA to dnes potvrdil hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec. "Školenie je na tému asertivita a komunikácia, aby naši pracovníci lepšie komunikovali s občanmi. Školenie je potrebné a bude prínosom," povedal Smolec.

Na otázku, či sa nedalo školenie zorganizovať počas prázdnin, Smolec odpovedal, že stredisko pravdepodobne nemalo inokedy voľný termín. Podľa neho je "smutné", že občania si nemôžu vybaviť na úrade svoje záležitosti, odporučil im prísť vo štvrtok. Vtedy by mali byť všetci zamestnanci úradu v práci a otvorený bude opäť aj Front Office od 8:00 do 16:00. Smolec zároveň priznal, že sa školenie dalo rozdeliť na niekoľko etáp, bolo by to ale omnoho drahšie. Predbežné náklady na školenie sa odhadujú na 120-tisíc korún (3 983 €), hradí ich miestny úrad. "Aj týmto spôsobom šetríme peniaze," povedal Smolec.

(sita)

Páčil sa vám článok?