Petržalskí poslanci o zmene rozpočtu na tento rok

18.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zmenou rozpočtu na tento rok sa budú zaoberať poslanci bratislavskej Petržalky na utorkovom mimoriadnom zasadaní zastupiteľstva. Na stavebné práce súvisiace s osadením súsošia s podobou Krista na Daliborovom námestí by mali vyčleniť 700-tisíc korún (23 236 €), za ktoré chcú vybudovať základovú dosku a prístupový chodník.

Informoval dnes tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy, samospráva pripravuje osadenie súsošia "Zjednotenia“ pri príležitosti 5. výročia návštevy Svätého Otca Jána Pavla II. v hlavnom meste. Celkové náklady - 3,2 milióna korún (106 220 €) - na realizáciu umeleckého diela boli schválené ešte v roku 2005.

Vedenie úradu tiež navrhuje vyčleniť v rozpočte jeden milión korún (33 194 €) na zabezpečenie vyhradeného parkovania. "Ide o výdaje spojené s osadením dopravného značenia pre držiteľa povolenia na vyhradené parkovacie miesto," spresnil Andrassy. Do polovice augusta požiadalo podľa neho samosprávu o povolenia 184 občanov, pričom v 48 prípadoch boli petržalským starostom Milanom Ftáčnikom už vydané aj platné rozhodnutia.

Na projekt je vyčlenených 1 600 miest, čo je 10 percent zo všetkých existujúcich parkovacích státí. Žiadosti pre získanie vyhradeného parkovania môžu podávať fyzické osoby s trvalým pobytom v mestskej časti, alebo právnické osoby, ktorých sídlo spoločnosti je v Petržalke. Vyhradené parkovacie miesto stojí 18 250 korún (605,75 €) ročne.

(sita)

Páčil sa vám článok?