V Starom Meste bude 8. 8. 2008 až 19 sobášov

31.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Snúbencov dátum 8. august zaujal, v bratislavskom Starom Meste si v tento deň povie svoje "áno" až 19 párov. Informovala o tom staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

Hoci piatky nie sú oficiálnymi sobášnymi dňami, nájdu sa výnimky. "Tak je to aj s budúcim piatkom, v ktorom sa stretli tri osmičky - 8. 8. 2008," vysvetlila hovorkyňa. V sobášnej miestnosti v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici zloží v tento deň medzi 12:00 a 17:00 manželský sľub 11 snúbeneckých párov. Ďalších osem vstúpi do manželského stavu v kostoloch na území Starého Mesta.

O sobáše nebude podľa Kopřivovej núdza ani v sobotu 9. augusta. V Zichyho paláci ich bude 12, v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca tri a jeden v reštaurácii Pohoda v prírodnom prostredí .

V Starom Meste býva podľa Kopřivovej najviac sobášov, sobáši sa tu podľa nej viac snúbencov než vo všetkých ostatných 16 bratislavských mestských častiach spolu. Vlani ich bolo 822, v prvom polroku tohto roka 303. Z celkového počtu sobášov je 10 percent zahraničných párov.

Najviac sobášov býva podľa nej v júni, auguste, septembri a októbri. "Najsilnejšie obdobie je teda ešte len pred nami. Vtedy na jeden sobášny deň pripadne v priemere 12 slávnostných aktov vstupu do manželstva," dodala.

(sita)

Páčil sa vám článok?