Starostovia aj o spojovacej komunikácii s Kittsee

11.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Stretnutie s bratislavským primátorom Andrejom Ďurkovským o zmene režimu využívania Kopčianskej ulice bude iniciovať starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Milan Ftáčnik. Táto cesta II. triedy je v gescii bratislavského magistrátu.

V súčasnosti je na tejto slovensko-rakúskej spojovacej komunikácii dopravné značenie, ktoré zakazuje akúkoľvek dopravu. Petržalka a susedná rakúska obec Kittsee sú prepojené komunikáciou, na slovenskej strane je to Kopčianska ulica a na rakúskej Pressburgerstrasse. A práve budúcnosť tejto komunikácie bola jednou z hlavných tém štvrtkového (10.7.) rokovania Ftáčnika so starostom Kittsee Klausom Seftnerom.

Kittsee sa snaží získať od krajanskej vlády cestu do správy, pričom najväčšiu diskusiu medzi občanmi vyvoláva využívanie komunikácie chodcami, cyklistami a osobnými vozidlami. Podľa starostov sprístupnenie cesty podporí cezhraničnú spoluprácu a regionálny turizmus.

Druhou témou bola výchova a vzdelávanie, konkrétne pokračovanie spolupráce medzi rakúskou školou a petržalskou základnou školou na Gessayovej ulici. Vzdelávací projekt je zameraný na vyučovanie slovenského jazyka, zemepisu a dejepisu v osobitnom režime za účasti rakúskych a slovenských učiteľov. Zelenú pokračovaniu projektu, ktorý sa začal v roku 2000, by mal dať v nadchádzajúcich dňoch rakúsky Územný školský úrad.

Informoval dnes petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?