Petržalskí poslanci o mestskom lesoparku Draždiak

30.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Plánovaným mestským lesoparkom Draždiak v bratislavskej Petržalke sa budú v utorok zaoberať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Poslanecký zbor by mal dať oficiálne stanovisko k spracovanej a prezentovanej urbanistickej štúdii lesoparku navrhovaného mestom.

Vedenie mestskej časti sa v tejto súvislosti už niekoľkokrát stretlo s Odbornou komisiou občanov, ktorá sformulovala 11 pripomienok k materiálu. Mestská samospráva sa stotožnila s niektorými pripomienkami komisie, napríklad s nesúhlasom akéhokoľvek prepojenia Veľkého a Malého Draždiaka či výstavbou garážového domu na Starhradskej ulici. Otvorené zatiaľ zostávajú etapy projektu a prevádzkové náklady po vybudovaní lesoparku.

Na programe zastupiteľstva sú tiež inšpektori verejného poriadku, stanovisko mestskej časti k novele zákona o Bratislave, postup prerokovávania a schvaľovania investičnej činnosti v Petržalke, koncepcia rozvoja základných a materských škôl či návrh na zriadenie kancelárie prvého kontaktu na miestnom úrade na Kutlíkovej ulici.

(sita)

Páčil sa vám článok?