Karlovka nebude mať problém s teplom

19.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Karlovej Vsi nebudú mať problém s dodávkami tepla a teplej úžitkovej vody. Potvrdil to prednosta miestneho úradu Albert Liptovský. Reagoval tak na otázku, či sa mestskej časti podarilo vyriešiť problém s dodávateľom tepla a teplej vody.

"Nehrozí, že by mali mať občania nejaké problémy s dodávaním tepla či teplej vody. So starým dodávateľom máme dohodu, že ešte dokončí tento mesiac, súbežne začína pracovať aj nový dodávateľ - Bratislavská teplárenská. Odovzdávajú sa technické dokumenty, vybavujú technické záležitosti a podobne," povedal Liptovský.

Mestská časť preto ubezpečuje všetkých odberateľov, že nedôjde k žiadnej odstávke tepla a teplej vody. "Bude jedine každoročne plánovaná odstávka pre pravidelnú údržbu," doplnil Liptovský. Tá je naplánovaná na jeden týždeň v júli.

Na zasadnutí miestneho zastupiteľstva v polovici mája sa zniesla vlna kritiky na výberové konanie na nového dodávateľa tepla v Karlovej Vsi. Starostka totiž predchádzajúcemu dodávateľovi vypovedala zmluvu a rozhodla o výberovom konaní. Mestskej časti sa nepozdávali niektoré časti mandátnej zmluvy s dodávateľom. "Mandatár mal zaručenú fixnú odmenu bez ohľadu na výšku zisku alebo straty. Nie je to korektné. Dobre sa podniká, keď pracujem s cudzími peniazmi na cudzí účet a mám dopredu isté peniaze," vysvetlil vtedy Liptovský.

Zastupiteľstvo schválilo základné body, ako si predstavuje výber dodávateľa. Žiadalo napríklad dopracovanie podmienok súťaže, aj to, aby boli v komisii pre výber dodávateľa miestni poslanci vo väčšinovom zastúpení. Starostka však toto uznesenia pozastavila a na základe zákona o výberovom konaní bola vytvorená nová komisia z odborníkov na problematiku. Podľa prednostu Liptovského sa šesť vybraných poslancov stalo automaticky členmi tejto komisie, po zásahu starostky sa ale poslanci rozhodli, že účasť v komisii budú bojkotovať. Preto sa nezúčastnili ani na otváraní obálok, ani na vyhlasovaní víťaza výberového konania.

(sita)

Páčil sa vám článok?