Do troch rokov obnovia 49 detských ihrísk

19.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Petržalka začala revitalizovať detské ihriská, do troch rokov komplexne obnovia 49 plôch. V tomto roku za 6,1 milióna korún zrevitalizujú prvých 18 ihrísk.

V týchto dňoch začal Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka opravovať prvých šesť ihrísk - na Hrobákovej 9, Mlynarovičovej 2, Markovej 7, Gercenovej 3, Mamateyovej 28 a Harmaneckej 2,4. Práce na zvyšných 12 ihriskách sa začnú v priebehu júla a augusta.

Obnovené petržalské ihriská budú spĺňať prísne normy vychádzajúce z odporúčaní Európskej únie a nariadení vlády SR. Podľa petržalského hovorcu Ľubomíra Andrassyho uviedol, že Andrassyho ide hlavne o zabezpečenie čistoty piesku, vybudovanie tlmiaceho povrchu v okolí hracích prvkov a namontovanie hojdačiek, šmýkačiek či kolotočov so zabezpečením proti nebezpečnému úrazu. Na obnovu jedného ihriska dá Petržalka približne 400 000 korún. V sume sú zarátané aj náklady na oplotenie.

Pri výbere ihrísk, ktoré Petržalka opraví, sa vychádzalo z podnetov od občanov, návrhov poslancov či odborných posudkov úradu. V minulosti sa v najväčšej bratislavskej mestskej časti nachádzalo viac ako 150 detských ihrísk, pieskovísk. Na základe kontrol sa podľa Andrassyho zistilo, že bezmála polovica z nich nespĺňa prísne európske bezpečnostné kritériá. Vedenie samosprávy preto znížilo ich počet.

(sita)

Páčil sa vám článok?