Investujú, aby mohli využiť eurofondy

16.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

V najväčšej zadunajskej mestskej časti sa stalo financovanie aktivít aj s pomocou európskych fondov samozrejmosťou už dávno, terajšia samospráva v tom pokračuje.

Ako informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, poslanci miestneho zastupiteľstva schválili v tomto roku už 12 projektových zámerov, ktoré by mali byť spolufinancované z fondov Európskej únie.

Pretože majú skúsenosť, vedia, že takéto aktivity nie sú možné bez vlastnej finančnej spoluúčasti a tak kľúčovým bodom bola práve táto otázka. V rozpočte na rok 2008 vyčlenili petržalskí poslanci bezmála 6 miliónov korún na projektovú prípravu a taktiež na finančnú spoluúčasť samosprávy pri praktickej realizácii projektov spolufinancovaných z európskych programov. V tomto roku už schválili 12 projektových zámerov, ktoré by mali financovať práve týmto spôsobom.

Projektové zámery obsahujú predpokladané náklady spojené s ich realizáciou, nevyhnutnú finančnú spoluúčasť samosprávy a základný rámec prínosu projektu z hľadiska ďalšieho rozvoja mestskej časti. Zámery zatiaľ možno rozdeliť do troch nosných oblastí, konkrétne ide o informatizáciu samosprávy (digitálny úrad, informačné terminálny), revitalizáciu a humanizáciu jednotlivých lokalít Petržalky (oprava námestí, revitalizácia parkov), opravy verejných budov a modernizáciu vzdelávacieho procesu (oprava, zateplenie škôl, nové učebné plány).

(gub)
Páčil sa vám článok?