Európska hospodárska elita v Bratislave

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislava bude v najbližších dňoch dejiskom najväčšej ekonomickej udalosti v dejinách Slovenska. Stredoeurópska iniciatíva (Central Europe Initiative - CEI) otvára pre hospodársku, obchodnú a finančnú komunitu brány 8. ročníka Summitu ekonomického fóra (SEF 2005), ktorý bude 23. - 24. novembra pod slovenskou prezidentúrou v CEI.

Táto najväčšia každoročná obchodná udalosť v strednej a východnej Európe umožňuje stretnúť sa zástupcom priemyselných lídrov, podnikateľov a investorov so zástupcami EÚ, medzinárodných organizácií (OECD, UNECE, FAO, atď), kľúčových finančných inštitúcií (EBRD, World Bank, CoE Bank, atď.), regionálnych organizácií, investičných a obchodno-propagačných agentúr, zabezpečovateľov obchodných služieb, ako aj s vysokopostavenými vládnymi činiteľmi z regiónu CEI i mimo neho. V Bratislave sa očakáva viac ako 1000 účastníkov.

SEF 2005 ponúka jedinečnú príležitosť na diskusiu na rôzne témy, ako sú možné obchodné zámery, testovanie potenciálnych investícií, založenie obchodného partnerstva, ako aj na stretnutia s najvyššími politickými zástupcami a zákonodarnými činiteľmi.

Jedným z vrcholov SEF 2005 bude tradičný „Okrúhly stôl ministrov hospodárstva”, ktorý bude otvorený verejnosti, ako aj „Summit predsedov vlád členských krajín CEI”, ktoré umožnia pohľad do hospodárskej politiky 17 členských štátov CEI.

Tohtoročnou hlavnou témou Summitu je Reformy - kľúč ku konkurencieschopnosti. Semináre, projektové prezentácie a špecializované stretnutia budú platformou na diskusie tematických okruhov, ako sú napríklad reformy pre zdokonaľovanie obchodného prostredia, rozvojové stratégie na rast konkurencieschopnosti, energetiku, malé a stredné podnikanie, infraštruktúru a ľudské zdroje.

Summit nebude len priestorom stretnutie európskej hospodárskej komunity, ale aj príležitosťou na prezentáciu Bratislavy a Slovenska pred mienkotvornými zahraničnými návštevníkmi.

Páčil sa vám článok?