Novomešťania chcú referendum o novej hale

10.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vypísanie referenda o výstavbe viacúčelovej haly v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto navrhne v utorok 10. júna 2008 na zasadnutí miestneho zastupiteľstva tamojšia SDKÚ-DS. Takýto návrh už raz neprešiel.

Ako uviedla novomestská miestna poslankyňa Petra Masácová, v prípade, že tento návrh neprejde, tak "budeme zvažovať možnosť obrátiť sa na občanov s petíciou, a zbierať podpisy pod petíciu za referendum touto formou." Masácová povedala, že budú žiadať o podporu aj ďalšie strany v miestnom zastupiteľstve.

Novomestský poslanec a poslanec Národnej rady SR Eduard Kukan konštatoval, že postavením haly na Kalinčiakovej ulici by sa zhoršila kvalita života občanov v mestskej časti. Ďalšia poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská navrhla rozumne zvážiť možnosti a okolnosti výstavby v Novom Meste.

Vyhlásenie primátora Andreja Ďurkovského, že Bratislava ponúka usporiadanie MS 2011 v ľadovom hokeji v zrekonštruovanom štadióne Ondreja Nepelu, podľa Kukana ukazuje, "že sú aj iné možnosti výstavby haly a možno sú aj iné možnosti ako úprava a rekonštrukcia štadióna".

Ako konštatoval Kukan, táto ich iniciatíva nie je politická, ale chcú dať možnosť občanom vyjadriť sa. Reagoval tak na slová primátora, že nesúhlasí s politizáciou výstavby haly na MS 2011.

Poslankyňa Masácová nebola na zasadnutí miestneho zastupiteľstva v decembri minulého roka v Novom Meste, ktoré podporilo stavbu haly na hokejové MS na mieste základnej školy na Kalinčiakovej ulici v mestskej časti s podmienkou vybudovať novú školu na terajšom cyklistickom štadióne. "Určite by som za takéto niečo nehlasovala," povedala Masácová, ktorá má v tejto lokalite volebný obvod. Za stavbu haly hlasovalo vtedy celkom 30 miestnych poslancov v Novom Meste a jeden sa zdržal hlasovania.

Podľa platného uznesenia mestského zastupiteľstva mesto prenajalo SZĽH na výstavbu haly na MS súčasný areál a základnú školu na Kalinčiakovej ulici v Bratislave. Mesto a SZĽH podpísali nájomnú zmluvu koncom mája tohto roka.

(tasr)
Páčil sa vám článok?