Krajský parlament dorokoval

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj očakáva, že v budúcom roku do svojho rozpočtu získa viac peňazí z daní, viac peňazí by preto malo ísť na školstvo a opravu ciest.

Informoval o tom predseda Bratislavského samosprávneho kraja Ľubo Roman. Návrh vyše 2,9-miliardového vyrovnaného rozpočtu na rok 2006 schválili v stredu na svojom poslednom zasadnutí pred regionálnymi voľbami krajskí poslanci. Ako ďalej uviedol Ľ. Roman, väčšie príjmy oproti tomuto roku ovplyvnia najmä výnosy z dane z motorových vozidiel a dane z príjmov fyzických osôb. Rozpočet počíta so zvýšením výdavkov na vzdelávanie o 21 miliónov korún, na správu a údržbu ciest II. a III. triedy v kraji by mal BSK dať 101 miliónov korún.

Do budúcoročného rozpočtu sú zaradené aj náklady na opravu budúceho sídla úradu samosprávneho kraja na Drieňovej ulici vo výške 152 miliónov korún. Rekonštrukciu bude samospráva hradiť sčasti z vlastných zdrojov, približne 90 miliónov korún však bude tvoriť investičný úver a po prvýkrát sa tak do rozpočtu BSK zapojí aj čerpanie úverových zdrojov. Ako Roman dodal, „návrh rozpočtu je dokument, ktorý tu ako východisko zanecháme pre budúce zastupiteľstvo, má však možnosť zmeniť ho podľa vlastných priorít“.

Páčil sa vám článok?