V Petržalke možno vznikne Ulica Ronalda Regana

5.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke by v budúcnosti mohla vzniknúť Ulica Ronalda Regana. Povedal to tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

"Nedá sa to vylúčiť. Možno sa takáto ulica objaví v niektorej z nových lokalít. Napríklad v budúcej štvrti Petržalka Juh môže vzniknúť lokalita, kde budú ulice pomenované podľa významných svetových štátnikoch. Určite sa tento návrh zoberie do úvahy," povedal. Podnet pritom dalo občianske združenie Konzervatívny klub Ronalda Regana, ktoré sa hlási k svetonázoru a politike bývalého amerického prezidenta Ronalda Regana. Podnety však môžu dávať aj občania či poslanci. V Petržalke takto naposledy pribudlo Námestie Jána Pavla II.

Podnety na pomenovanie novovznikajúcich ulíc skúma podľa Andrassyho názvoslovná komisia z etického, historického a vecného hľadiska. Návrhom sa potom zaoberá miestne zastupiteľstvo, posledným krokom je schválenie pomenovania ulice v mestskom zastupiteľstve. Mesto zároveň dbá o to, aby nedošlo k duplicite, teda aby nemali ulice vo viacerých mestských častiach rovnaké pomenovanie.

(sita)

Páčil sa vám článok?