Dlhodobo zničenú dlažbu sľúbili opraviť

14.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

S dlhodobo poškodenou dlažbou priamo v centre mesta, najmä na rozhraní Námestia Eugena Suchoňa a Hviezdoslavovho námestia a na Námestí Ľ. Štúra, si zrejme kompetentní na bratislavskom magistráte ťažkú hlavu nerobia.

V opačnom prípade by poškodené „hniezda“ s uvoľnenými dlažobnými kockami dali opraviť. Na zničené časti dlažby nás upozornilo viacero čitateľov. Jeden z nich sa tomu čuduje a okrem iného tvrdí: „Ide o centrálnu a mimoriadne frekventovanú exponovanú časť historického centra. Večer je dlažba pomerne slabo osvetlená a stáva sa, že ľudia o tie povaľujúce sa kocky a jamy ľahko zakopnú, potknú sa. Táto situácia trvá prakticky pár mesiacov po odovzdaní priestorov do užívania a stále sa zhoršuje“.

Jesenského ulicu, Námestie E. Suchoňa, Mostovú a Námestie Ľ. Štúra spravuje mesto a vzhľadom na to, že niektoré diery sú pri električkovom koľajisku, má to na starosti dopravný podnik. Od mestského dopravcu sme dostali prísľub, že poškodené miesta v okolí električkovej trate opraví. Spoločnosť Rail Ways, s.r.o., už opravovala dlažbu v roku 2007 a to ešte v rámci záručnej lehoty. Ďalšie opravy však odmieta s odôvodnením, že ide o nesprávne používanie komunikácie a chodníkov. Sú vraj zaťažované vozidlami nad 3,5 tony a na to neboli cesty s dlažbou projektované.

Vedenie DPB, a.s., ešte v roku 2006 požiadalo starostu Starého Mesta, aby zaviazal firmy, ktorým vydal povolenie na stavebnú dopravu, resp. vykonávanie verejných akcií, prípadnú poškodenú dlažbu opraviť. „Poškodenú dlažbu v miestach, ktoré sú v správe DPB, a.s., dáme opraviť. V súčasnosti hľadáme vhodného dodávateľa,“ uviedol predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a.s., Branislav Zahradník.

Z magistrátu nám potvrdili informácie o sľube dopravcu, že dlažbu opraví. Časť už opravili aj kvôli kladeniu vencov 8. mája k Pamätníku víťazstva na Námestí E. Suchoňa. Prečo neboli opravené aj ostatné časti, sme odpoveď nedostali. Zostáva veriť, že kompetentní svoje sľuby splnia.

(rob)

Dlažba na Jesenského ulici je zničená niekoľko mesiacov, s opravou sa má začať až teraz.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?