Petržalská webová stránka informuje o dotáciách

14.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Návštevníci oficiálnej webovej stránky Petržalky môžu od teraz kontrolovať rozhodovanie o poskytovaní nenávratných účelových finančných dotácií neštátnym organizáciám, ktoré pôsobia v mestskej časti.

"Vlani miestny úrad poskytol finančný príspevok 59 žiadateľom, pričom išlo o dotácie v celkovej výške 550 000 korún. V tomto roku je v rozpočte mestskej časti pre tento účel vyčlenených 900 000 korún," informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

O nenávratnú dotáciu sa môžu uchádzať občianske organizácie na základe realizačných projektov, pričom o výške finančného príspevku rozhodujú jednotlivé odborné komisie miestnej samosprávy. Podľa Andrassyho smeruje najviac finančných príspevkov každoročne do podpory športových aktivít detí a mládeže či na projekty sociálneho a kultúrneho charakteru.

V tomto mesiaci bola internetová stránka petržalskej samosprávy rozšírená aj o ďalšie nové informácie. Petržalský starosta Milan Ftáčnik sprístupnil svoje majetkové priznanie za obdobia, kedy aktívne pôsobí v tejto verejnej funkcii. Jeho priznanie obsahuje okrem špecifikácie hnuteľného či nehnuteľného majetku aj sumár jeho jednotlivých finančných príjmov za kalendárny rok 2007, respektíve 2008.

Zverejňovanie informácií nad rámec zákonných povinnosti je podľa Andrassyho jednou z najúčinnejších ciest, ktorými sa môže zvýšiť transparentnosť vo verejnom živote. V záujme toho pristúpila petržalská samospráva vlani k inovácii svojej oficiálnej webovej stránky. "Po deväťmesačnom fungovaní novej stránky sa štatisticky zvýšil počet návštevníkov takmer dvojnásobne a priemerná návštevnosť za prvé týždne roka 2008 sa pohybuje na úrovní 22-tisíc návštev za každý mesiac. Medzi najčastejšie navštevované stránky patrí Petržalský sprievodca a oznamy týkajúce sa územných konaní,"

(sita)

Páčil sa vám článok?