Karloveskí poslanci o rozpočtoch obecných fondov

12.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rozpočtami jednotlivých fondov na tento rok ako aj rozpočtami bytového a energetického hospodárstva by sa mali zaoberať karloveskí poslanci v utorok na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Poslanecký zbor totiž na poslednom zastupiteľstve schválil na konci marca iba bežný rozpočet, kapitálový rozpočet a rozpočet finančných operácií mestskej časti na rok 2008 s výhľadom na roky 2009 a 2010.

Stále tak nie sú schválené fondy, napríklad fond rozvoja bývania, cestný fond či dopravný fond. Podmienkou síce nie je, aby boli jednotlivé fondy schválené súčasne s rozpočtom mestskej časti, na druhej strane ich ale Karlova Ves potrebuje na vykonanie svojich plánov, ako sú opravy ciest či športových zariadení.

Dôvodom neschválenia celého materiálu bol nedostatok času na rozhodovanie poslancov. Aj samotným rozpočtom sa zaoberali poslanci na viacerých zastupiteľstvách. Mestská časť bola preto až do konca marca v rozpočtovom provizóriu.

"Na februárovom zastupiteľstve opäť neschválili rozpočet, pretože v bežnom rozpočte boli použité prostriedky z fondov. My sme s tým nesúhlasili, chceli sme ich uchrániť. Vytvorená komisia nakoniec našla rezervy. Zoškrtali sme preto tie výdavky, kde sme si mysleli, že dochádza k plytvaniu s finančnými prostriedkami," povedal poslanec Martin Berta. Dodal, že poslanci potrebovali viac času aj na rozhodovanie v prípade materiálu pre jednotlivé fondy.

Na programe zastupiteľstva je aj záverečný účet mestskej časti za rok 2007, správa miestnej kontrolórky, návrh na pomenovanie nových ulíc, návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o podmienkach poskytovania sociálnych služieb či VZN o pravidlách času predaja v obchode, prevádzky služieb, času výstavby, rekonštrukcie stavieb bytov, a o ochrane obyvateľstva pred hlukom a vibráciami.

(sita)

Páčil sa vám článok?