Petržalka prenajme ľadovú plochu na Tupolevovej

7.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka prenajme ľadovú plochu na Tupolevovej ulici. Rozhodli o tom v utorok poslanci miestneho zastupiteľstva. Dôvodom je predovšetkým nevyužívanie ľadovej plochy počas predchádzajúcich dvoch zimných sezón pre nevyhovujúce klimatické podmienky.

Podľa dôvodovej správy využitia tejto plochy sa do úvahy brali aj početné petície nespokojných občanov z neďalekých bytových domov. "Protesty boli namierené proti hokeju prakticky v celom rozsahu," uvádza sa v správe. Zo strany športovej verejnosti bol zasa výrazný záujem o prenájom plochy na hokej do neskorých večerných hodín.

Miestny úrad vypíše v najbližšom období výzvu na prenájom ľadovej plochy, avšak bez finančnej účasti mestskej časti. V prípade, že sa nenájde vhodný záujemca, mestská časť plochu predá. Poslanec Michal Belohorec sa v rozprave vyjadril, že predaj ľadovej plochy by bol zlou voľbou.

"Je to zaujímavé, potrebné športovisko. Výhodou je dostupnosť školy," povedal. Podľa neho je tiež argumentovanie nevyhovujúcimi poveternostnými podmienkami zlým argumentom. Doplnil, že ak by sa ľadová plocha presunula do inej lokality v Petržalke, protesty by sa mohli zopakovať.

(sita)

Páčil sa vám článok?