Petržalská samospráva bude oceňovať osobnosti

7.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Do 12. mája možno predkladať petržalskej samospráve návrhy na osobnosti, ktoré si zaslúžia celospoločenské ocenenie za výnimočnú prácu či výrazný ľudský alebo humánny čin.

Návrhy môžu zaslať neziskové organizácie, verejné a vzdelávacie inštitúcie, občianske spolky i jednotlivci. Verejné ocenenie bude súčasťou pripravovaného XI. ročníka podujatia Dni Petržalky.

Je to jeden z najväčších projektov miestnej samosprávy tradične organizovaný v polovici júna. Jeho súčasťou sú rôzne celospoločenské, kultúrne a športové akcie pre všetky vekové kategórie návštevníkov. Slávnostné verejné predstavenie petržalských osobností bude 14. júna 2008 počas večerného hudobného galaprogramu na Dostihovej dráhe v Starom háji.

Vlani si z rúk starostu Milana Ftáčnika prebralo ocenenie päť osobností petržalského spoločenského života - bývalá lúčničiarka a  pedagogička Heda Šimoneková, riaditeľka materskej škôlky Oľga Filáková, riaditeľ sanatória AT Ivan Novotný, výtvarník Ján Valter a riaditeľ Štátneho závodiska Marián Šurda.

Návrhy na ocenenie treba predložiť v písomnej podobe s krátkou charakteristikou osoby, v čom je jej prínos pre každodenný život v  Petržalke, čim výnimočným sa zaslúžila o rozvoj mestskej časti. Návrh musí obsahovať kontaktné údaje predkladateľa i navrhovanej osobnosti (adresa bydliska, telefónny alebo mailový kontakt). Adresa pre návrhy je Miestny úrad, oddelenie školstva, kultúry a športu, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava alebo elektronicky kultura@petrzalka.sk.

(tasr)

Páčil sa vám článok?