Na post župana je desať kandidátov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom samosprávnom kraji volebná komisia oficiálne zaregistrovala desať kandidátov na župana a 399 kandidátov na poslancov v 50-člennom zastupiteľstve.

Kandidátov na župana bolo pôvodne jedenásť, volebná komisia však nezaregistrovala kandidačnú listinu politickej strany ROSA, ktorá už nie je registrovaná. Zoznamy voličov oprávnených hlasovať vo volebných okrskoch vyhotovia obce na základe stáleho zoznamu voličov. Do zoznamu voličov dopíše obec cudzincov, ktorí majú trvalý pobyt v obci a najneskôr v deň volieb dovŕšili 18 rokov veku. Opravy alebo zmeny v zozname voličov robí obec v rámci námietkového konania, a to na základe požiadavky voliča alebo na základe rozhodnutia súdu. Občania môžu skontrolovať, či sa ich meno nachádza v zozname voličov, a preveriť, či sú ich uvedené osobné údaje pravdivé a úplné. Miestne úrady robia zmeny v zozname na základe vlastnej evidencie, oznámení štátnych orgánov a na základe výsledkov námietkového konania.

Voľby do krajskej samosprávy budú v sobotu 26. novembra. V prípade, že nebude predseda krajskej samosprávy zvolený, o dva týždne bude druhé kolo voľby, v ktorom sa rozhodne medzi dvoma kandidátmi s najvyšším počtom hlasov z prvého kola.

~ ~ ~

Ing. Vladimír Bajan (45), ekonóm, nezávislý kandidát

doc. JUDr. Ján Cuper, CSc. (59), vysokoškolský pedagóg, ĽS-HZDS, Pravá SNS, Zjednotená SNS

Ing. David Dvořák (30), podnikateľ, Občianski liberáli

JUDr. Rudolf Martančík (60), právnik, ÚSVIT

Ing. Viliam Mokráň (47), stavebný inžinier, Kresťanská ľudová strana

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc. (53), poslanec NR SR, Komunistická strana Slovenska

Mgr. art. Ľubomír Roman (61), predseda Bratislavského samosprávneho kraja, SDKÚ, ANO, SMK, DS, SZS

Ing. Ivan Švejna (40), ekonóm, Hnutie VPRED

MUDr. Peter Tatár, CSc. (52), lekár, Občianska konzervativna strana

RNDr. Andrej Trnovec (42), riadiaci pracovník, Slovenská ľudová strana

Páčil sa vám článok?