Rada seniorov bude poradným orgánom starostu

30.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Sedemčlenná Rada seniorov bude v bratislavskej Petržalke pôsobiť ako poradný orgán starostu Milana Ftáčnika. Jej členmi sú okrem zástupcov Klubov dôchodcov aj predstavitelia Jednoty dôchodcov Slovenska či seniori navrhnutí starostom.

Ako informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy, vzniká tak nový priestor pre aktívnu komunikáciu a spoluprácu petržalských seniorov s miestnou samosprávou. Seniori môžu prezentovať svoje názory na aktuálne dianie v samospráve či pripomienkovať dokumenty, ktoré sa bezprostredne dotýkajú života skôr narodených Petržalčanov.

Zo 114-tisíc obyvateľov mestskej časti tvoria seniori v súčasnosti podľa Andrassyho približne 12 percent. Ako tiež uviedol, miestna samospráva podporuje ich verejnú angažovanosť nielen cez materiálnu a finančnú podporu celoročnej pôsobnosti piatich Klubov dôchodcov, ale aj cez rôzne poradenské, vzdelávacie a spoločenské aktivity.

"Úrad plánuje zapojiť seniorov tiež do projektu čistejšej Petržalky, ktorý ráta so zriadením občianskych inšpektorov životného prostredia, ktorí budú predĺženou rukou samosprávy pri kontrole dodržiavania čistoty a poriadku na verejných priestranstvách," dodal.

(sita)

Páčil sa vám článok?