Petržalka podporí kontajnerove stanovištia

18.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Petržalka môžu žiadať o finančnú podporu na rozširovanie či uzamykanie a zastrešovanie kontajnerových stanovíšť.

Žiadateľ je však povinný vypracovať projektovú dokumentáciu vychádzajúcu z aktuálnych legislatívnych noriem. Jednotlivé žiadosti pritom eviduje oddelenie životného prostredia miestneho úradu, schvaľovať účelovú finančnú dotáciu bude miestna samospráva. Projekty však musí odsúhlasiť aj komisia životného prostredia a finančná komisia. V prípade projektu uzamykania a zastrešenia existujúcich kontajnerových stanovíšť je potrebné vypracovať aj situačný výkres s jednoduchým technickým popisom stavby.

Ak ide o projekt výstavby rozsiahlejšieho nového kontajnerového stanovišťa, ktorého zastavaná plocha presahuje 25 metrov štvorcových a výšku päť metrov, je nutné požiadať stavebný úrad o vydanie stavebného povolenia. Informoval o tom tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Mestská časť bude poskytovať účelové dotácie z Fondu rozvoja bývania. V prípade budovania a rozširovania stanovíšť môže mestská časť poskytnúť 60 % nákladov týchto prác, najviac však do výšky 80-tisíc korún. V prípade uzamykania a zastrešovania je to 50 % nákladov, maximálne do výšky 25-tisíc korún. Mestská časť vyčlení z Fondu rozvoja bývania na budovanie, rozširovanie, uzamykanie a zastrešovanie kontajnerových stanovíšť na tento rok štyri milióny korún, na budúci rok päť miliónov

(sita)

Páčil sa vám článok?