O post župana sa uchádza 11 kandidátov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Krajská volebná komisia Bratislavského samosprávneho kraja prijala 11 návrhov na registrovanie kandidáta na post bratislavského župana a kandidačné listiny, na ktorých je 405 kandidátov na krajských poslancov.

Na bratislavského župana kandiduje desať nominantov politických strán a jeden nezávislý. Z nominantov na krajských poslancov má 383 podporu politických strán, 22 je nezávislých. Krajská volebná komisia by mala mať prvé zasadnutie po našej uzávierke, vo štvrtok popoludní. Až na ňom sa rozhodne, koľko návrhov na registrovanie kandidátov na predsedu krajskej samosprávy a poslancov komisia prijme. Oficiálny zoznam kandidátov by mala krajská volebná komisia zverejniť v pondelok.

Niektorí kandidáti na župana sú už známi. O tento post sa bude opäť uchádzať súčasný bratislavský župan Ľubo Roman (SDKÚ, ANO, SMK, DS a Strana zelených Slovenska). Žiadosť o registráciu kandidatúry podal ako nezávislý kandidát aj súčasný starosta Petržalky Vladimír Bajan (s podporou strán Smer-SD, Slobodné fórum, HZD a KDH) a poslanec Národnej rady SR Ján Cuper (ĽS-HZDS, Pravá SNS a Zjednotená SNS). O post predsedu BSK sa budú uchádzať aj David Dvořák (Občianski liberáli), Ivan Švejna (hnutie Vpred), Karol Ondriaš (KSS) a Peter Tatár (Občianska konzervatívna strana).

Páčil sa vám článok?