Mesto stále hľadá hlavného architekta

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Do výberového konania na obsadenie funkcie hlavného architekta mesta Bratislavy sa prihlásilo deväť uchádzačov. Pôvodný termín obsadenia tejto funkcie sa posunul.

V nasledujúcich dňoch bude vymenovaná výberová komisia tak, aby informáciu o výsledku výberového konania na obsadenie funkcie hlavného architekta mohli poslanci prerokovať na novembrovom zasadnutí, keďže svojím uznesením poslanci určili termín 30. november.

Mestské zastupiteľstvo na májovom zasadnutí uznesením uložilo riaditeľke magistrátu vypísať výberové konanie na obsadenie funkcie hlavného architekta mesta do 30. septembra. Zároveň uložilo pripraviť návrh na zmenu článku 21 štatútu Bratislavy do 1. októbra 2005. Na zasadnutí v septembri však poslanci predložený návrh, ktorý vypúšťal zo štatútu stať o hlavnom architektovi, spochybnili, primátor predložený návrh stiahol s tým, že poslanci musia ešte rokovať o tomto probléme a navrhnúť iné riešenie. Deklarovali totiž svoj záujem voliť hlavného architekta v mestskom zastupiteľstve, čo by sa vypustením spomenutého článku už neuskutočnilo. Počas októbra sa preto uskutoční spoločné rokovanie gesčnej Komisie pre územné a strategické plánovanie a Komisie legislatívno-právnej, aby sa ujasnili stanoviská a aby bol na rokovanie predložený návrh, ktorý bude v súlade s legislatívnymi možnosťami.

Úlohou hlavného architekta by mala byť tvorba koncepcie, stratégie a dlhodobej vízie územného rozvoja mesta, koordinácia a zladenie významných mestotvorných investičných zámerov s koncepciou rozvoja mesta, s rozvojovými koncepciami mestských častí a s nástrojmi územného plánovania, koordinácia medzinárodných aktivít a kontaktov a koordinácia spracovania dopravných a sociálno-ekonomických dokumentov súvisiacich s celkovým územným rozvojom hlavného mesta.

Páčil sa vám článok?