Denný bar na námestí zatiaľ nebude

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Denný bar, ktorý mal byť dvojčaťom a optickou protiváhou Hudobného pavilónu na Hviezdoslavovom námestí, poslanci Starého Mesta na septembrovom zasadaní neschválili, zdá sa však, že rozhodnutie nie je definitívne.

Podľa hovorkyne mestskej časti Moniky Volekovej v roku 2002 odovzdali po rekonštrukcii Hviezdoslavovo námestie v takom stave, ako ho poznáme dnes: „... ale v pláne bol aj objekt vedľa šachovnice a ten mal byť dvojčaťom Hudobného pavilónu. My sme projekt rozšírili o úložný priestor pre šachové figúry, zázemie pre účinkujúcich počas kultúrnych podujatí a verejné WC v pešej zóne“.

Staromestskí poslanci návrh, o ktorý požiadala súkromná spoločnosť, neschválili, viacerým z nich sa nepozdávalo, že by na námestí neďaleko sochy básnika Hviezdoslava mal stáť bar s rozlohou 10 x 10 metrov. Argumentovali tiež, že rekonštrukcia nezodpovedá historickej podobe týchto priestorov. Staromestský poslanec a viceprimátor Štefan Holčík vyjadril názor jednoznačne, keď vyhlásil, že krčiem je na námestí dosť a poslanci nemusia vyhovieť žiadosti ďalšieho podnikateľa. Odporoval mu vedúci oddelenia rozvoja Starého Mesta Ján Dinka, podľa ktorého by nainštalované toalety boli verejné a nahrádzali by neexistujúce verejne prístupné sociálne zariadenia na námestí. Argumentoval tiež pôvodnou koncepciou rekonštrukcie. Súčasťou projektu bol návrh, podľa ktorého by mestská časť po dobudovaní objekt prevzala a investor by ho len na dohodnutý čas spravoval. Predpokladá sa, že zamietavé rozhodnutie staromestského zastupiteľstva nebolo posledným slovom v spore o pavilón.

Páčil sa vám článok?