Sprísnili pravidlá pre trhoviská

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo Starého Mesta schválilo všeobecne záväzné nariadenie o trhových poriadkoch pre trhoviská, tržnice, príležitostné trhy a ambulantný predaj na území tejto mestskej časti.

Ustanovenia tohto nariadenia výrazne sprísňujúce pravidlá od 1. októbra a týkajú sa trhovísk na Poľnej, Žilinskej, Jedlíkovej a na ulici Malý trh, v Starej tržnici a na príležitostných trhoch na Hlavnom, Františkánskom, Hviezdoslavovom, Rybnom, Rudnayovom a Primaciálnom námestí, na nádvorí Starej radnice a v horárni v Horskom parku. Na základe štatútu Bratislavy sa nariadenie týka aj Hlavného námestia, hoci to patrí magistrátu.

Podľa nariadenia už bude možné predávať lesné plodiny iba po predložení potvrdenia o súhlase na ich odber od vlastníka alebo správcu pozemku a predajcovia včelích produktov musia mať doklad veterinárnej správy z miesta pôvodu potraviny. Pravdivosť údajov chce miestna časť overovať náhodne. Na týchto miestach bude zakázaný predaj geneticky modifikovaných potravín a liehu, destilátov a spotrebiteľsky balených alkoholických nápojov. Neznamená to však, že počas Vianočných trhov nebude hriatô a varené víno, lebo nariadenie zakazuje len predaj spotrebiteľsky balených nápojov a netýka sa tiež sezónneho exteriérového posedenia a stánkov, ktoré sú súčasťou príležitostných trhov s dočasným stanovišťom.

Páčil sa vám článok?