Primátor hovoril s prezidentom nielen o hokeji

17.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský dnes navštívil prezidenta Ivana Gašparoviča v prezidentskom paláci na Hodžovom námestí. Bratislavské noviny o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu.

Primátor informoval prezidenta republiky o svojom názore, že sídlom prezidenta by mal byť Bratislavský hrad a nie Grasalkovičov palác. Ivan Gašparovič si neosvojil názor primátora a naďalej považuje za vhodné sídlo prezidenta Grasalkovičov palác.

Ďalšou témou, o ktorej spolu hovorili prezident a primátor, bol návrh zákona o zaťažení miestnych komunikácií investormi, ktorý pripravuje samospráva a ktorý má zaviazať investorov k väčšej finančnej zodpovednosti k lokalite, v ktorej realizuje svoje investície.

Prezident Ivan Gašparovič sa zaujímal aj o výstavbu hokejovej haly, vyjadril podporu hlavnému mestu v jeho snahách pomôcť hokejistom pri realizácii významného projektu. Prezident a primátor na záver stretnutia neformálne debatovali o dobrých výsledkoch viacerých bratislavských športovcov – napríklad hokejistov.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?