Po zosnulom pápežovi nazvú námestie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch schválila mestská rada rozhodnutie petržalského zastupiteľstva pomenovať po pápežovi Jánovi Pavlovi II. priestor, kde zanechal zosnulý Svätý otec na Slovensku najhlbšiu stopu.

Priestranstvo v Petržalke, kde pápež blahorečil dvoch Slovákov - sestru Z. Schellingovú a biskupa V. Hopku - bude Námestím Jána Pavla II. a spolu s Kostolom Svätej rodiny ústredným priestorom lokality, v ktorej bude nielen zelená plocha, ale aj pastoračné centrum, hromadné garáže, polyfunkčná vybavenosť a dokola sadové úpravy. V mieste, kde stojí dnes drevený kríž na pamiatku návštevy pápeža, bude v krátkej budúcnosti postavená socha pápeža Wojtylu.

Tento priestor vstúpi do nášho života intenzívnym duchovným životom už v tento víkend, keď tu vyvrcholí Celoslovenský kongres v rámci záveru svetového roka Eucharistie, ktorý vyhlásil ešte nebohý Svätý otec. Program sa začne v podvečer v sobotu 17. septembra vystúpeniami speváckych skupín z farností celého Slovenska. Okolo deviatej večer sa očakáva príchod kardinála Tomku, pápežského legáta ktorý sa zúčastní na mládežníckom stretnutí až do jedenástej večer. Kongres vyvrcholí v nedeľu 18. septembra slávnostnou svätou omšou na voľnom priestranstve pred kostolom o 10. h. Na omši sa očakáva prítomnosť najvyšších štátnych predstaviteľov, cirkevných hodnostárov z celej Európy a desaťtisíce kresťanov z celého Slovenska.

Organizátori tejto udalosti vopred ďakujú verejnosti za pochopenie, že jej priebeh si nevyhnutne vyžiada isté obmedzenia najmä v doprava.

Páčil sa vám článok?