Mesto ponúka za Dom odborov 190 miliónov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská rada odporučila mestskému zastupiteľstvu, aby schválilo návrh na odkúpenie bývalého Domu odborov, známemu aj ako Kultúrne centrum Isrtopolis, za sumu 190 miliónov korún.

Definitívne rozhodnutie o tomto návrhu padne na zasadnutí mestského zastupiteľstva 22. septembra. „Podmienkou samozrejme je, že do tohto dátumu transakciu odsúhlasí aj najvyšší orgán Jednotného majetkového fondu odborových zväzov ako súčasného vlastníka objektu,“ povedal nám hovorca primátora Milan Vajda. Ako dodal, ide o výsledok série rokovaní medzi zástupcom Jednotného majetkového fondu odborových zväzov, primátorom Bratislavy a starostom mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.

Zámerom mesta je v niekdajšom kultúrnom centre Istropolis zriadiť mestské centrum kultúry a zábavy, ktoré by vhodným spôsobom pokračovalo vo väčšine aktivít a činností v Parku kultúry a oddychu. Ten v súčasnej podobe prestane existovať. Pozemky v areáli PKO predalo mesto spoločnosti Henbury Development za takmer 281 miliónov korún. Spoločnosť Henbury tam chce vybudovať multifunkčné rezidenčné centrum. Ako sme už informovali, mesto predalo aj pozemky pod budovami PKO, spoločnosť Henbury bude za ich užívanie platiť korunu ročne. Bratislava za pozemky nedostane všetky peniaze. Asi polovicu, teda 150 miliónov, Henbury mestu zaplatí, zvyšok peňazí spoločnosť uhradí tak, že na nábreží vybuduje promenádu a odovzdá ju mestu. Za peniaze, ktoré mesto získa predajom pozemkov, by malo kúpiť budovu Istropolisu alebo iné priestory vhodné na kultúrne a spoločenské podujatia.

Páčil sa vám článok?