Vyšetrovanie miestneho poslanca pokračuje

7.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Polícia pokračuje v trestnom stíhaní poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Devínska Nová Ves Jozefa M., ktorý je obvinený z brania úplatku. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Korch, podľa ktorého vyšetrovanie pokračuje a obvinený je stíhaný na slobode.

V polovici februára Jozef M. s ešte jednou osobou prevzal od zahraničnej spoločnosti dva milióny korún. Za to mal zariadiť odpredaj mestského pozemku v Devínskej Novej Vsi. Neskôr žiadal o doplatok 600-tisíc korún, z čoho časť vo výške 300-tisíc prevzal 8. marca. Ihneď po prijatí peňazí ho zadržali policajti. Hrozí mu trest odňatia slobody od piatich do dvanástich rokov. Jozef M. sa k skutku, ako aj k priebehu vyšetrovania odmietol vyjadriť. Ako potvrdil jeho právny zástupca JUDr. Igor Huna, vyšetrovanie pokračuje, a preto sa k nemu nebudú bližšie vyjadrovať.

Jozef M. naďalej ostáva poslancom miestneho zastupiteľstva. Ako potvrdil zástupca starostu mestskej časti Devínska Nová Ves František Baňas, v čase, keď bol Jozef M. vo vyšetrovacej väzbe, bol zo zasadnutí miestneho zastupiteľstva ospravedlnený. „Po prepustení z vyšetrovacej väzby sa riadne zúčastnil na všetkých zasadnutiach,“ uviedol. Zástupca starostu odmietol komentovať prípad kolegu poslanca s tým, že kauza je stále v štádiu vyšetrovania a výsledky vyšetrovania nie sú ešte známe. „Na nikoho dosiaľ nebola podaná žaloba na súd. V konečnom dôsledku môžeme hovoriť o kauze poslanca p. M. až vtedy, ak bude na svete právoplatné odsúdenie,“ dodal F. Baňas.

Jozef M. kandidoval vlani v komunálnych voľbách za koalíciu Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, DSS. Miestne zastupiteľstvo ho v marci odvolalo zo všetkých volených funkcií v orgánoch miestneho zastupiteľstva, bol tiež vylúčený zo strany Smer-SD.

Katarína Sénašiová
Páčil sa vám článok?