Mesto a kraj majú spoločné záujmy

28.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Medzi vedením mesta a vedením Bratislavského samosprávneho kraja panuje názorová zhoda v otázkach týkajúcich sa viacerých významných záležitostí v živote Bratislavy.

Ide napríklad o dostavbu bratislavského Podhradia a dobudovania Pribinovej ulice. Ako píšeme na inom mieste, piaty most cez Dunaj by mal byť postavený do 31. mája 2005. Ľ. Roman predpokladá, že dovtedy bude ukončená aj výstavba národného divadla, ktoré poskytne priestory pre tri divadelné scény a sály na veľké spoločenské podujatia.

Ďalšou oblasťou, v ktorej majú mesto i samosprávny kraj spoločné záujmy, je integrovaná hromadná doprava. Podľa existujúcich predstáv by sa nemala sústrediť len na územie hlavného mesta SR, ale mala by byť prepojená aj s priľahlými okresnými mestami Malacky, Pezinok a Senec.

Podľa Romana by sa v Bratislave dali pre potreby mestskej hromadnej dopravy využiť železničné koľajnice na Starom a Prístavnom moste. V systéme integrovanej koľajovej dopravy sa ráta aj s prepojením na okresné sídla v kraji v jednom smere a na Viedeň v opačnom smere. V plánoch je aj vybudovanie tzv. nultého cestného okruhu, ktorý predpokladá priame prepojenie Rače a Záhorskej Bystrice formou estakád na pylónoch.

(brn)
Páčil sa vám článok?