Magistrát zriadi nové stránkové stredisko

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vo foyer budovy novej radnice chce magistrát zriadiť nové stránkové stredisko pre verejnosť, ktoré má občanom umožniť, aby čo najviac záležitostí vybavili na jedinom mieste.

Ako uviedol primátor Andrej Ďurkovský, nové pracovisko magistrát vybuduje z vlastných prostriedkov, ktoré získa ušetrením na iných položkách. Na tomto pracovisku, ktoré by malo začať fungovať od 2. septembra, bude občanom k dispozícii 18 pracovníkov špeciálne vyškolených v komunikácii.

Občanovi by mali nielen poskytovať informácie, ale ich aj usmerniť a pomôcť im pri vybavovaní všetkých záležitostí, ktoré patria pod agendy mesta (poplatky, majetkové veci, petície, pripomienky a podobne).

Cieľom zriadenia tohto pracoviska je sprehľadnenie komunikácie mesta s občanmi, aby nemuseli blúdiť po celom magistráte a rokovať s úradníkmi za zatvorenými dverami kancelárií, čo má význam aj z hľadiska potláčania korupcie. Tomuto cieľu bude prispôsobené aj riešenie priestorov, v ktorých bude nové pracovisko fungovať. Ak si však niekto predsa len bude želať viac súkromia, k dispozícii bude presklená miestnosť.

(lau)

Páčil sa vám článok?