Prerokujú návrh na zmenu rozpočtu mesta

17.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na základe analýzy ponúk a výsledkov priamych rokovaní komisia vymenovaná primátorom Andrejom Ďurkovským odporučila, aby mesto prijalo finančný úver vo výške troch miliárd korún na refinancovanie svojho dlhu splatného v auguste.

Vzhľadom na to, že v schválenom rozpočte hlavného mesta Bratislavy na rok 2003 je v príjmovej časti v položke E.500 - prijaté úvery suma 2,7 miliardy korún, je nutné zároveň schváliť aj zmenu rozpočtu v tejto položke.

Zmena vyplýva z poklesu disponibilných finančných prostriedkov mesta, ktorý vyplynul po upresnení záväzkov mesta za rok 2002, čo sa prejaví v záverečnom účte hlavného mesta Bratislavy za rok 2002. Z tohto dôvodu je potrebná zmena rozpočtu hlavného mesta SR Bratislavy na rok 2003 - zvýšenie príjmov z prijatých úverov, do výšky prostriedkov získaných prijatím úveru s tým, že objem príjmov sa vyčísli podľa kurzu platného v deň čerpania úveru.

Návrhom na refinancovanie dlhu hlavného mesta a z toho vyplývajúcou zmenou rozpočtu na rok 2003 sa bude zaoberať mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré primátor Bratislavy zvolal na štvrtok 15. mája. Podľa zákona o obecnom zriadení a štatútu hlavného mesta Bratislava má samospráva hlavného mesta povinnosť zoznámiť občanov s návrhom rozpočtu alebo jeho zmenou ešte pred jeho prerokovávaním a schválením v mestskom zastupiteľstve.

Od stredy 30. apríla 2003, je návrh na zmenu rozpočtu sprístupnený na informačnej tabuli magistrátu, Primaciálne námestie č. 1, ako aj na internetovej stránke www.bratislava.sk. Bude tam až do zasadnutia mestského zastupiteľstva.

(brn)
Páčil sa vám článok?