Výstavba v Dúbravke sa vraj nedá zastaviť

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na štvrtkovom stretnutí obyvateľov Dúbravky so starostom Jánom Sandtnerom (nezávislý) sa zúčastnilo niečo viac ako 50 záujemcov o diskusiu nielen o plánovanej výstavbe, ale aj o všetkom čo ich trápi.

Starosta Dúbravky Ján Sandtner najskôr hovoril o tom, čo samospráva plánuje urobiť a čo sa jej už podarilo. Uviedol, že Dúbravku nechce zahusťovať, no výstavba sa v nej nemôže zastaviť. Predpokladá, že do roku 2020 môže mať táto mestská časť okolo 45 až 50 tisíc obyvateľov. Výstavba je zhľadiska príjmov do rozpočtu mestskej časti potrebná. Odmietol špekulácie o výškových budovách, ktoré by mali mať viac ako 30 poschodí.

V súvislosti s plánovanou výstavbou tzv. Dúbravského centra Ján Sandtner prítomným občanom oznámil, že konanie v tejto veci je vzhľadom na nový platný územný plán mesta, pozastavené. Bude potrebné na toto územie spracovať zonálnu štúdiu a celý proces prípravy a dohadovania sa s investorom môže trvať aj rok

K dynamickej doprave pripomenul potrebu rozšírenia Harmincovej ulice, ale aj predĺženie Saratovskej ulice v zmysle jej prepojenia na diaľnicu D2. Do konca svojho volebného obdobia chce podľa vlastných slov zabezpečiť nainštalovanie šestnástich kamier, v rámci monitorovacieho kamerového systému s napojením na pult centrálnej ochrany. Kamery by mali byť rozmiestnené najmä pri kritických miestach, teda pri obchodných centrách, bankách, či dome kultúry.

Starosta vyjadril aj svoje výhrady k bojovým plemenám psov, ktoré podľa neho do bytov nepatria. Mestská časť uvažuje o prijatí takého všeobecne záväzného nariadenia, ktoré by upravilo vyberanie miestnych daní pre majiteľov psov, najmä však bojových plemien.

Starosta Dúbravky tiež uviedol, že sa bude snažiť previesť dúbravský cintorín pod správu mestskej časti. Úrad sa bude snažiť o zriadenie urnového hája, aby sa dalo v Dúbravke opäť pochovávať.

Občania sa zaujímali o problémy s mestskou hromadnou dopravou a žiadali, aby sa vytvorilo priame električkové spojenie Dúbravky s Ružinovom, ktoré v minulosti existovalo. Podnety na starostu, prednostku úradu, ale aj ďalších zástupcov miestneho úradu sa týkali aj neporiadku na detskom ihrisku na Harmincovej ulici, ako aj rozkopávkam na niektorých uliciach, údržbe ciest a problematike poriadku v mestskej časti.

(rob)

Páčil sa vám článok?