Stavebný úrad preveruje sporné citylighty v centre

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Kauza reklamných zariadení, tzv. citylightov, ktoré spoločnosť Akzent Media rozmiestnila v uliciach Starého Mesta, hoci magistrát s tým nesúhlasil, stále nie je ukončená.

Spoločnosť poslala na staromestský miestny úrad list, v ktorom uvádza, že na rozmiestnenie citylightov nepotrebuje súhlas mesta. Spoločnosť v liste, ku ktorému bola pripojená technická dokumentácia, tvrdí, že citylighty sú inštalované už podľa tejto dokumentácie, a to tak, že sú upevnené do vrchnej časti cesty a chodníka (ktorú má mestská časť zverenú do správy od hlavného mesta), a nie do pozemku (ktorého vlastníkom je hlavné mesto).

Ako nás informovala hovorkyňa staromestského miestneho úradu Alena Kopřivová, staromestský stavebný úrad len pred niekoľkými dňami dostal od spoločnosti Akzent Media technické podklady s uvedením technického riešenia na upevnenie jednotlivých citylightov rozmiestnených v Starom Meste na základe zmluvy, ktorú so spoločnosťou podpísal exstarosta Peter Čiernik 13. 7. 2006.

Podľa týchto podkladov boli demontované tri reklamné zariadenia (na Gorkého a Štúrovej), 13 kusov bolo osadených na kotvách v betóne (napríklad na Križkovej, Leškovej, Fajnorovom nábreží a Tobruckej ulici). Sedem kusov bolo osadených v betóne pod dlažbou (napríklad na Poštovej a Gondovej ulici),

ďalších sedem kusov bolo osadených na kovovej platni, niektoré aj pod dlažbou (napríklad Staromestská, Suché mýto, Palackého ulica). Štyri kusy boli osadené v kvetináči (na Vajanského nábreží či na Múzejnej ulici).

Podľa A. Kopřivovej kontrolu vykoná pracovník stavebného úradu. Ako dodala, podľa jeho vyjadrenia je Akzent Media povinná uviesť plochu na Gorkého ulici, kde boli pútače umiestnené, do pôvodného stavu - na tejto ulici totiž ostali po odstránených citylightoch elektrické vývody, ktoré môžu byť prekážkou pre chodcov. „Aj to preveríme,“ uzavrela A. Kopřivová.

(juh)
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?