Vajnory formujú víziu svojej budúcnosti

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vajnorská samospráva predložila strategický a akčný plán rozvoja Vajnor na štvorročné volebné obdobie. Niektoré zo zámerov presahujú súčasné volebné obdobie a majú byť pripravené pre ďalšie miestne zastupiteľstvo.

Samospráva mestskej časti hodlá ako základný dokument v prvom roku spracovať a predložiť verejnosti stratégiu rozvoja Vajnor. Bude zameraná na získavanie financií zo štrukturálnych fondov Európskej únie.

Medzi prioritami sú výstavba ďalšej etapy splaškovej kanalizácie, rekonštrukcia budovy miestneho úradu, rekonštrukcia Pizzerie Alviano i záchrana Vajnorského ľudového domu.

Patrí sem aj zlepšenie dopravnej situácie vo Vajnoroch, konkrétne príprava dokumentácie severného obchvatu Vajnor, presadzovanie ďalšieho kruhového objazdu pri výjazde z Rybničnej smerom na Raču a realizácia dokumentu Tlmenie dopravy vo Vajnoroch.

Samospráva hodlá oživením tradícií a činnosti Vajnorského ľudového domu zintenzívniť turistický ruch. Medzi zámermi na ďalšie obdobie nájdeme aj členstvo v združení Malokarpatská vínna cesta a zapájanie sa do jeho aktivít. Samospráva plánuje tiež koncepčnú prípravu a realizáciu prvých úsekov cyklotrás.

Medzi konkrétnymi zámermi nechýba ani spracovanie podkladov na výstavbu nájomného domu pre integrované bývanie mladých rodín so staršími obyvateľmi, revitalizácia Pamiatkovej zóny Vajnory, návrh rekonštrukcie a doplnenie funkčného využitia zdravotného strediska či návrh prestavby a dostavby kultúrneho zariadenia na Baničove.

Súčasťou tejto stratégie je tiež obnova a doplnenie orientačného systému vo Vajnoroch, príprava výstavby ubytovacieho zariadenia Pastiereň, ale aj zlepšenie osvetlenia, skvalitnenie služieb mestskej hromadnej dopravy vrátane kultivácie zastávok MHD, skvalitnenie integrovanej dopravy s prepojením autobusov na železničnú dopravu či zvýšenie počtu mestských policajtov, takzvaných pochôdzkarov.

(lau)
Páčil sa vám článok?