Poslanci odvolali riaditeľa mestských lesov

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva odvolali z funkcie riaditeľa Mestských lesov Pavla Sečkára k 30. júnu 2003. Návrh ústne predložil primátor Andrej Ďurkovský pre porušenie dôvery a podporilo ho 48 z 57 prítomných poslancov.

Mestské zastupiteľstvo zároveň poverilo primátora vyhlásením výberového konania na uvedenú funkciu. Dôvodom odvolania Sečkára bolo nízke speňaženie vyťaženého a predaného dreva a nedodržanie plánovanej hodnoty ťažby dreva, čo malo byť hlavnou príčinou straty Mestských lesov vo výške viac ako 3,76 milióna korún.

Druhým dôvodom bolo odsúhlasenie a podpísanie faktúr dodávateľovi za nevykonané práce. Mestské lesy si ešte vlani v decembri od mesta dali preplatiť faktúry za práce v rámci rekonštrukcie zariadení na Železnej studničke. Mesto na tento projekt uvoľnilo 2,43 milióna korún a túto sumu Mestským lesom uvoľnilo na základe potvrdenia ich riaditeľa o riadnom vykonaní prác. Tie sa však dodnes neukončili a v niektorých prípadoch sa ani nezačali. Ide najmä o rekonštrukciu studničky, oporných múrov a schodísk z Cesty mládeže na Partizánsku lúku. Na Železnej studničke mala byť vykonaná aj demolácia sociálnych zariadení.

Na jednej z faktúr, ktorú podpísal riaditeľ Sečkár, bolo vyúčtovanie za demoláciu záchodov, hoci tieto práce neboli dokončené. P. Sečkár argumentoval tým, že rekonštrukčné práce sociálnych zariadení sa nemohli začať, pretože sú čiernou stavbou a okresný úrad nedal povolenie na búracie práce. Peniaze majú Mestské lesy stále na účte, napriek tomu však vyfakturovaním prác, ktoré sa neuskutočnili, porušili zákon o účtovníctve.

(ver, brn)
Páčil sa vám článok?