Namiesto troch organizácií bude jedna

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tri mestské príspevkové organizácie - Mestské kultúrne stredisko, Bratislavská informačná služba a Park kultúry a oddychu - splynú do jednej. Tá ponesie názov Mestské kultúrne a informačné stredisko.

V uplynulých dňoch o tom na návrh primátora Andreja Ďurkovského rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva. Hlavným dôvodom tejto zmeny je zbytočná duplicita: Mestské kultúrne stredisko, Bratislavská informačná služba a Park kultúry a oddychu totiž vykonávali podobné, prípadne rovnaké činnosti - organizovanie kultúrnych podujatí, vydávanie informačných materiálov o Bratislave, prezentácia mesta a iné.

Mesto teda malo na rovnaké alebo podobné verejnoprospešné činnosti zriadené hneď tri príspevkové organizácie, ktoré na výkon svojej činnosti dostávali prostriedky z jeho rozpočtu. Účelom  zániku doterajších troch organizácií je zredukovanie ich počtu. Ich splynutím do jedinej príspevkovej organizácie sa dosiahne obmedzenie prevádzkových nákladov, ktoré sú potrebné na vedenie troch mestských organizácií, odstráni sa duplicita v ich činnosti a zníži sa počet pracovníkov.

Zriadenie nástupníckej príspevkovej organizácie splynutím má prispieť aj k hospodárnejšiemu nakladaniu s nebytovými priestormi a celkove s majetkom mesta. 

Riaditeľ Mestského kultúrneho strediska Pavol Schwarz, riaditeľ Bratislavskej informačnej služby Csaba Racskó a riaditeľka Parku kultúry a oddychu Jarmila Mikušová boli odvolaní z funkcií k 31. decembru tohto roka. Nová príspevková organizácia má vzniknúť k 1. januáru 2004. O ďalších krokoch smerujúcich k jej založeniu i o novom riaditeľovi rozhodne sedemčlenná komisia poslancov.

(lau)
Páčil sa vám článok?