Upravujú školské dvory a zeleň

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Novomestské miestne zastupiteľstvo schválilo použitie rezervného fondu z výťažkov stávkových hier za rok 2003 vo výške viac ako 471-tisíc korún. Z tejto sumy určilo 140-tisíc korún na úpravu školských dvorov a zelene.

Podľa informácií hovorkyne starostu Nového Mesta Valérie Reháčkovej úpravu realizujú v jesennom období pracovníci Divízie údržby zelene Eko-podniku verejnoprospešných služieb. V okolí všetkých školských objektov patriacich do správy mestskej časti vyhrabávajú lístie, vykonávajú orezy suchých stromov.

Takéto práce vykonávajú v rámci jesennej údržby aj od Teplickej ulice smerom k Račianskemu mýtu, v súčasnosti v oblasti Ovručskej a Sibírskej. V rámci čistenia a vyhrabávania zelených plôch upratujú aj vnútroblokové priestory, detské ihriská a pieskoviská.

Ako nás informovala  riaditeľka divízie Anna Jánošová, vyčistili už lokalitu pred Okresným súdom Bratislava III, kde bol veľký odpad z gaštanov, a vykonávajú orezy stromov, o ktoré požiadali občania v priebehu roka. Odborne orezali už aj ruže v rozáriu na Račianskom mýte a v priebehu dvoch týždňov  ich ako každý rok pred zimným obdobím nakopcujú.

Pracovníci podniku denne odvezú na kompostovisko Poľnohospodárskeho družstva Rača asi štyri kontajnery opadaného lístia a drveného odpadu z jesennej údržby zelene.

(brn)

Páčil sa vám článok?