Karloveský miestny úrad bude od januára roku 2005 úradovať v nových priestoroch

8.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hrubá stavba objektu na Námestí sv. Františka, v ktorom bude nové sídlo miestneho úradu mestskej časti Karlova Ves, je hotová. Úplne dokončená by mala byť na jeseň 2004 a od 1. januára 2005 bude úrad v nových priestoroch.

Pripomeňme, že miestny úrad v Karlovej Vsi sídli v prenajatých priestoroch v budove Povodia Dunaja na Karloveskej ulici číslo 2. V rámci reformy verejnej správy prechádzajú na mestské časti nové kompetencie a aj z tohto dôvodu bude mestská časť potrebovať nové priestory. Nové sídlo úradu bude na novo budovanom Námestí sv. Františka, na ktorom už stojí nový kostol, fara a pastoračné centrum a okrem novej budovy pre miestny úrad tu stavajú efektný polyfunkčný objekt v tvare poloblúka. V budúcnosti by tu mal vyrásť aj ďalší objekt - štíhla výšková budova na administratívne účely.

„Námestie sv. Františka je budúcim spoločenským a kultúrnym centrom Karlovej Vsi, preto je žiaduce, aby práve na tomto mieste mal svoje nové sídlo aj miestny úrad,“ povedal nám karloveský starosta Bystrík Hollý. „Ponecháme si však aj niektoré priestory v doterajšom sídle.“

Podľa slov B. Hollého je predpoklad, že do konca roku 2004 bude dokončené aj celé námestie, a to nielen pokiaľ ide o terénne úpravy, ale aj o prvky malej architektúry a jeho celkové stvárnenie a vzhľad. Uvedený termín je zatiaľ orientačný a všetko bude závisieť aj od toho, aký bude schválený rozpočet mestskej časti na nasledujúci rok.

Pokiaľ ide o nové sídlo miestneho úradu, stojí za zmienku, že v ňom bude aj viacúčelová sála, ktorá bude slúžiť ako sobášna sieň, ako zasadacia miestnosť na zasadnutia miestneho zastupiteľstva, prípadne aj ako priestor na školenia a podobné podujatia. Sobášna sieň je potrebná aj z dôvodu, že ku koncu budúceho roku sa končí so sobášmi v obradnej sieni na ulici Schneidera-Trnavského, ktorá bola odpredaná. Mestská časť Karlova Ves ako matričný obvod má povinnosť zabezpečovať aj sobáše.

(juh)
Páčil sa vám článok?