Rača predkladá 40 návrhov na zmenu

7.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača zaslala na bratislavský magistrát 40 návrhov na zmenu územného plánu mesta, ktorý platí od 1. septembra. Návrhy račianskej samosprávy sa týkajú výškovej regulácie stavieb na úpätí pohoria Malých Karpát, ale aj nových dopravných riešení.

Zastavané územie Rača - Východné a rozvojové územia v lokalitách Spodné Šajby, Horné Šajby, chce miestna samospráva v Rači riešiť dopravným napojením na diaľnicu D4. Slúžiť by na to mala nová cestná komunikácia, ktorá by zároveň spájala starú Raču s Krasňanmi, kde sa nachádza vyššia občianska vybavenosť.

Ďalší návrh dopravného charakteru sa týka potreby vybudovania mimoúrovňovej križovatky pri predĺžení Bojnickej ulice na Račiansku ulicu. Križovatka má chrániť obytné územie v okolí Krasňan pred vplyvmi stavby na životné prostredie. Návrh súvisí s tvorbou dopravného polkruhu Ivánska - Galvaniho - Bojnická - Žabí Majer - tunel Karpaty.

Množstvo návrhov sa týka lokality Rinzle. Vzhľadom na terén na úpätí Malých Karpát a blízkosť vinohradov chce mestská časť Rača citlivo riešiť výšku budov novej zástavby plynulým prechodom od viacpodlažnej bytovej zástavby na Kadnárovej a Hagarovej ulici po zástavbu rodinnými domami v severnej časti územia. Cieľom je nerušiť panorámu pohoria a citlivo dotvoriť krajinný obraz vinohradníckej obce.

(rob)
Páčil sa vám článok?